Elektriker Oslo, slik gjør du et godt valg
Noe av det viktigste når du velger Elektriker i Oslo er å være trygg på at du ikke blir lurt. Og problemet er nettopp kompetansegapet mellom kunden og elektrikeren. Ofte kan man ikke annet enn å ha tillit til den fagmannen man velger. Derfor kan det være lurt å legge litt arbeid i å finne riktig elektriker! Her gir vi noen gode råd om hvordan du bør gå frem, og ting du bør tenke på om du har behov for å få noe gjort hjemme. Et spørsmål du gjerne kan starte med å stille deg er, -Hvor viktig er egentlig prisen? Et stort etablert selskap vil ofte være en del dyrere enn et mindre selskap, men risikoen for å bli lurt vil være mindre.



ANBEFALTE ELEKTRIKERE I OSLO
Boligmiljø har valgt å anbefale tre elektrikere i Oslo. Anbefalingen er gjort etter en gjennomgang av tilbakemeldinger på forskjellige anbudstjenester. Alle tre har solide tilbakemeldinger fra en mengde kunder.
Storm Elektro AS
Tlf: 22 14 20 00
Adresse: Rasmus Winderens Vei 51 Oslo
Norsk El-Installasjon AS
Tlf: 93 44 93 99
Adresse: Haavard Martinsens Vei 19 B,0978 Oslo
Ing. Hans Becker AS
Tlf: 22 90 11 30
Adresse: Pottemakerveien 6B, 0954 Oslo
ELEKTRIKER OSLO, SJEKKLISTE FØR DU BESTILLER HÅNDVERKER
1. Lag en arbeidsbeskrivelse
Skriv en grundig arbeidsbeskrivelse. Begynn med en generell beskrivelse, eks. «Nytt elektrisk anlegg i andre etasje», fortsett med detaljer, hvor mange kontakter, lamper osv.. Ta i mot råd fra anbudsgiverne. Få med adressen, slik at de kan beregne kjøretid. Ta med når jobben kan utføres, eventuell ønsket kvalitet. Ønsker du et prisoverslag, eller kun en fastpris å forholde deg til osv..
2. Å hente inn pris
Dersom du har gjort godt arbeid med beskrivelsen vil pristilbudet være langt mer forpliktende. Og skal du hente inn pris fra mange, er det lettere å sammenligne de prisene. Bruk gjerne en anbudstjeneste eller du kan enkelt og greit velge ut noen lokale bedrifter du har kjennskap til. Be om et spesifisert tilbud, og be om å få det skriftlig, og levere det skriftlig på e-post.
3. Sjekk referanser
Dersom du har mulighet bør du sjekke referanser. Kjenner du noen som har brukt elektrikeren tidligere? Mange ganger liker ikke folk å gi dårlige referanser, så spør og grav. Hva slags jobb var det? Ble hele jobben gjennomført som avtalt? Har det vært behov for rettelser i ettertid? Ble prisen som forespeilet?
4. Skriv kontrakt
Kontrakten skal definere begge parters plikter og rettigheter. Kostnader, tidspunkt, framdrift og ferdigstillelse, betalingsbetingelser, og eventuell dagmulkt bør være med. Ansvarsfordeling mellom deg og elektrikeren skal være med. Her finner du utkast til kontrakter.
5. Dokumenter jobben
Dersom jobben går over flere dager bør du skrive ned hva som er gjort hver dag, og og det er ofte lurt å ta bilder. Skulle du være så uheldig å havne i en konfliktsituasjon stiller du mye sterkere med grundig dokumentasjon.
Elektriker Oslo Husk: At en hvilken som helst fagmann også er en selger. Noen ganger er det vanskelig å skille faglige anbefalinger fra salgsprat. Må du skifte det elektriske anlegget skiftes nå? Eller kanskje mener han at det er like greit å gjøre det nå, fordi han mener det snart må gjøres allikevel. Så dersom en elektriker etter å ha gjort et mindre oppdrag anbefaler deg å gjøre andre større oppgraderinger kan det være lurt å begynne prosessen fra start.
Legg igjen en kommentar