Rørlegger Oslo, slik gjennomfører du et vellykket prosjekt

//Rørlegger Oslo, slik gjennomfører du et vellykket prosjekt

Rørlegger Oslo, slik velger du rett mann

Når man selv ikke er fagmann er det fort gjort å kjenne seg usikker når man skal leie inn en rørlegger. Selv små og mellomstore prosjekter kan innebære ganske store kostnader. Og når man i tillegg, i media, ser eksempler på at til og med godt etablerte rørleggere tar seg betalt tusenvis av kroner for å kjøre å hente en gjenglemt pakning. Ja da er det kanskje ikke så rart med den usikkerheten? Utfordringene er mange: Hva innebærer egentlig jobben, hva må gjøres? Kan du stole på at rørleggeren jobber raskt og effektivt, og at kostnadene blir deretter? Er arbeidet som er utført av god kvalitet? Visste du forresten at 75 % av alle byggskader skyldes lekkasje? Og til syvende og sist er du ofte tvunget til å stole på den rørleggeren du velger!

De fleste rørleggerbedrifter er seriøse

Nå skal man ikke svartmale, de aller fleste rørleggerne i Oslo driver 100% seriøst. Det er faktisk slik at selv uten forholdsregler kan du regne med at prosjektet ditt blir gjennomført med god kvalitet til riktig pris. Men vi råder deg likevel til å være så forsiktig som mulig. Så vi har samlet noen gode råd, og vi har funnet noen rørleggere i Oslo som er verdt en anbefaling. Nederst på siden finner du også en sjekkliste du kan bruke før du går i gang!

Rørlegger Oslo, vi anbefaler Proff Rørlegger AS
Rørlegger Oslo, vi anbefaler Oslo Rør AS
Rørlegger Oslo, vi anbefaler Sls Rørservice AS

ANBEFALTE RØRLEGGERE I OSLO

Boligmiljø har valgt å anbefale tre rørleggere i Oslo. Anbefalingen er gjort etter en gjennomgang av selskapenes økonomi samt deres tilbakemeldinger på forskjellige anbudstjenester.  Alle tre har solide tilbakemeldinger fra en mengde kunder.

Proff Rørlegger AS

Tlf: 98 29 55 55

Adresse: Sannergata 32, 0557 Oslo

Oslo Rør AS

Tlf: 90 11 30 36

Adresse: Vogts Gate 68, 0477 Oslo

Sl’s Rørservice AS

Tlf: 46 76 79 79

Adresse: Brolandsveien 17, 0980 Oslo

Velg et seriøst firma

Bruk en rørleggerbedrift som er medlem i en bransjeorganisasjon. Vi anbefaler også at du bruker et aksjeselskap, da kan du sjekke regnskap hos for eksempel Proff.no. Velger du et selskap som er stiftet for mer enn tre år siden og har levert overskudd de siste to årene, har du et meget godt utgangspunkt.

Vurder å bruke takstmann

Dersom prosjektet beløper seg til over 100 000 anbefaler vi at du bruker takstmann. Han kan hjelpe til med å lage anbud, og vurdere anbyderne. Takstmannen er også med på befaring når jobben er gjort. Du må regne med å bruke 5-10 000 kroner ekstra, men du vil fjerne det meste av risikoen også.

Rørlegger Oslo, sjekkliste

Rørleggerbransjen har fått mye tyn i media det siste året. Hvem har ikke hørt skrekkhistorier om dårlig arbeid og latterlig høye priser. Men man bør ikke skjære alle over en kam! De fleste rørleggerbedrifter driver seriøst og lever av å levere topp kvalitet år etter år. Vi har derfor laget en sjekkliste slik at du kan være sikker på ditt neste møte med bransjen blir en god opplevelse!

1. Velg en godkjent bedrift

Begynn med å velge en bedrift som har det formelle i orden. Du ønsker å bruke en rørlegger som:

  • Er registrert i Brønnøysundregisteret
  • Er medlem i en bransjeorganisasjon
  • Har sentral eller lokal godkjenning

2. Har bedriften våtromssertifikat?

Dersom du skal ha noe gjort i et våtrom skal rørleggeren ha våtromssertifikat. Et våtromssertifikat vil være en garanti for at rørleggeren har kompetanse til å gjøre jobben med trygghet og god kvalitet.

3. Lag en god oppdragsbeskrivelse

Lag en skriftlig oppdragsbeskrivelse og ta med flest mulig detaljer. Vær klar på hva du forventer av tilbyder, og hvilket sluttresultat du ønsker.

5. Innhent flere tilbud

Send oppdragsbeskrivelsen til flere rørleggere. Gjør oppmerksom på at tilbyderne er i en konkurransesituasjon og at du vil velge rørleggeren gir det beste tilbudet vurdert ut fra både pris og kvalitet.

6. Be om referanser

Du bør forsikre deg om at bedriften du velger har erfaring med den type jobb du ønsker utført. Noen rørleggere oppgir referanser på sine nettsider. Vi anbefaler at du forsøker å komme i kontakt med referanser som ikke er oppgitt av bedriften selv. Husk mange kvier seg for å gi dårlige referanser, så det er viktig å spørre aktivt. Ble resultatet som forventet? Ble prisen som forespeilet? Har det vært behov for rettelser i etterkant? Osv..

7. Samle ansvaret

Arbeid på våtrom inkluderer ofte mange forskjellige yrkesgrupper. Vi anbefaler at du bruker en totalentreprenør som organiserer og har ansvaret for alle de forskjellige fagfeltene.

8. Gjennomfør befaring før igangsettelse

Gjennomfør befaring før du ber om tilbud. Da kan ikke bedriften gjemme seg bak endrede forutsetninger, og rørleggeren kan gi et mer nøyaktig tilbud.

9. Inngå skriftlig kontrakt

En kontrakt er både din og håndverkerens bekreftelse på hva som er avtalt, her vil begge parter få med de momenter som er viktige, og man kan unngå tvister. Standard Norge har utarbeidet gratis kontraktutkast som kan brukes.

10. Dokumenter arbeidet

Dersom jobben strekker seg over flere dager bør du hver dag notere hva som er gjort, og ta bilder av arbeidene.

2018-11-02T02:17:13+00:00Håndverker Oslo|

Legg igjen en kommentar